Omladinski tim fudbalskog kluba IMT usao je u Ligu sampiona

Sve vesti

FK IMT U Omladinskoj Ligi Šampiona: Novobeogradski Traktoristi Pišu Fudbalsku Istoriju

Novobeogradski IMT napisao je istorijsku stranicu u svom fudbalskom dnevniku! Omladinski tim "Traktorista" osvojio je prvu titulu šampiona Srbije i time obezbedio svoje mesto u omladinskoj Ligi šampiona za narednu sezonu. Ovaj neverovatni uspeh stigao je nakon što su mladi fudbaleri IMT-a briljirali tokom cele sezone, uključujući i sjajnu igru u poslednjem, 30. kolu protiv Mladosti iz Lučana, gde su trijumfovali sa 3:0.

Sezona je bila uzbudljiva do samog kraja, jer su se bolji rezultati Crvene zvezde u proleće pobrinuli da poslednje kolo odlučuje šampiona. "Traktoristi" su iskoristili ovu priliku, pobedili Mladost, završivši sa bodom više od Crvene zvezde, koja je minimalnom pobedom nad Spartakom zauzela drugo mesto.

Na trećem mestu našao se Čukarički, dok je Partizan završio sezonu kao četvrtoplasirani. IMT je prvenstvo okončao sa 70 bodova iz 30 mečeva, a njihova pobeda nad Mladosti bila je ključna. U ovom meču, kapiten Nikola Krstić je bio dvostruki strelac, dok je mladi Nigerijac Mustafa postigao još jedan gol.

Pored osvajanja titule, IMT se može pohvaliti i sa najboljim strelcem lige – Milošem Jovićem, koji je postigao 20 golova i debitovao za prvi tim Traktorista. Zanimljivo je da je isti broj pogodaka postigao i Veljko Radosavljević iz Čukaričkog. Ovaj uspeh je rezultat ozbiljnog ulaganja i posvećenosti omladinskoj školi kluba, koja se ističe u srpskom fudbalu.

Dok tržište fudbala postaje sve skuplje i konkurentnije, IMT se fokusira na razvoj mladih talenata. Iako su veći klubovi često ti koji preuzimaju najtalentovanije mlade igrače, IMT se trudi da kroz selekciju stranih igrača popuni svoje redove i održi visok kvalitet igre.

Sezona je završena, ali uzbuđenje se tek počinje za IMT, koji će sledeće jeseni imati priliku da se takmiči u omladinskoj Ligi šampiona i nastavi da se penje na fudbalskoj sceni Evrope.

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Saznaj prvi sve novosti o klubu, utakmicama, igračima i školi fudbala

Klikom na Pošalji pristajete na Uslove korišćenja
Hvala! Uspešno ste se prijavili na naš Newsletter!
Pokušajte ponovo!
Igrači fudbalskog kluba IMT Beograd tokom utakmice