Igraci fudbalskog kluba IMT usli su u Superligu

Sve vesti

IMT Obezbedio Superligu: Uspon Novog Beograda na Fudbalskoj Mapi

Fudbalski klub IMT iz Novog Beograda ostvario je istorijski uspeh ulaskom u Superligu Srbije. Ovaj prelomni trenutak došao je četiri kola pre kraja takmičenja Prve lige Srbije, kada je IMT remizirao bez golova protiv Grafičara na svom stadionu u 33. kolu.

Tim sa Novog Beograda, poznat kao Traktoristi, još jednom je pokazao svoju superiornost na terenu. Sa 66 osvojenih bodova, IMT je stekao nedostižnih 13 poena prednosti u odnosu na Grafičar, koji trenutno zauzima treće mesto. Ovaj rezultat obezbedio je IMT-u ne samo pobedu u Prvoj ligi, već i zasluženo mesto među elitom srpskog fudbala.

Sa ovim plasmanom, IMT postaje četvrti klub iz glavnog grada u Superligi, pridružujući se poznatim imenima kao što su Crvena zvezda, Partizan, Čukarički i Voždovac. Ovaj uspeh je još jedan dokaz da fudbal u Novom Beogradu ne prestaje da se razvija i napreduje.

U ovom odlučujućem meču, IMT je mogao da ostvari punu pobedu, ali je Guteša uspešno odbranio penal koji je izveo Luka Luković u 16. minutu. I pored toga, neusporediva prednost na tabeli garantuje da će IMT od naredne sezone igrati u Superligi Srbije, što je ogroman uspeh za klub koji se prvi put kvalifikovao u najviši rang srpskog fudbala.

Dok IMT slavi ovaj značajan uspeh, borba za preostala mesta u Superligi nastavlja se između drugih klubova, uključujući Železničar iz Pančeva i preostale konkurente za baraž. Ali za sada, reflektori su usmereni na IMT, koji sa ponosom ulazi u novu fazu svog fudbalskog putovanja.

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Saznaj prvi sve novosti o klubu, utakmicama, igračima i školi fudbala

Klikom na Pošalji pristajete na Uslove korišćenja
Hvala! Uspešno ste se prijavili na naš Newsletter!
Pokušajte ponovo!
Igrači fudbalskog kluba IMT Beograd tokom utakmice